top of page

Mogelijkheden

TiBBH-282.jpg

Ceremonieel Trouwen

Wanneer jullie ceremonieel trouwen, dan is de ceremonie symbolisch. Maar dat maakt het zeker niet minder echt! Want het ja-woord, de ringen, de geloftes en het zetten van de handtekeningen zijn nog steeds een groot onderdeel van de ceremonie. Het allergrootste voordeel hiervan is, is dat jullie zelf kunnen bepalen waar en hoe de ceremonie plaats vindt. Jullie zijn hier helemaal vrij in!
Bij een ceremonieel huwelijk trouwen jullie op een andere dag voor de wet. Dit kan dan gewoon bij de gemeente op een doordeweekse dag, dat scheelt een hoop kosten en in sommige gemeentes kan dit zelfs gratis.

Foto: Alles-Flits

Wettelijk Trouwen

Kiezen jullie ervoor om wettelijk te trouwen, dan vindt de ceremonie plaats in overleg met de desbetreffende gemeente. Vaak kan je bij de gemeente kiezen uit trouwambtenaren die betrokken zijn bij deze gemeente. Maar jullie kunnen ook kiezen voor een zelfgekozen zelfstandig trouwambtenaar. Omdat ik een beëdigd trouwambtenaar ben, kan ik jullie in jullie eigen gemeente wettelijk trouwen (met uitzondering van de gemeente Tilburg). Informeer hierover tijdig bij je gemeente. Ik kijk ook graag even met jullie mee hierover.

Foto: Alles-Flits

TiBBH-309.jpg
bottom of page